samedi 5 février 2011

ELEKTRİK VE SU


Yaşamımızda birçok şeye ihtiyaç duyarız.Elektrik ve su bunlardan birkaçı...
İnsan su olmadan yaşayamaz.Su içmeden kaç gün dayanabilir ki ? Yaşamlarının sonunu düşünmeden haraket ediliyor.Oysa ilerde bunlara çok ihtiyacımız olacak.Suyu,elektiriği israf etmemeliyiz.
Örneğin;direk akan musluk suyu ile kaplarınızı durulamayın,böylece günde 30-60 litre su tasarruf edilmiş olur.
Banyo yaparken,yüzümüzü yıkarken,traş olurken,dişimizi fırçalarken,sebze ve meyveleri yıkarken su tüketimindeki alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekir.Temiz su boşa akıtıldığı zaman atık suya dönüştüğü unutulmamalıdır.
Yemek pişirirken tencerenizin veya tepsinizin kapakları sıkıca kapalı ise pişirme tamamlanmadan 2-3 dakika önce fırınınızı veya ocağınızı kapatabilirsiniz.Mevcut ısı yemeğin pişirilmesi için yeterlidir.
Yemek pişirmek için basınçlı tencereler kullanarak hem enerjiden hem de zamandan tasarruf etmiş oluruz.
Pencerelerinizin camlarını çift cam yaptırmakta bir tutumluluk örneğidir.
Tasarruflu lamba kullanın.Odadan ayrılırken lambalar kapatılmalıdır.Aile bireyleri odadan ayrılırken lambaları kapatmalarını hatırlatacak notlar konması faydalı olacaktır.Odadan çıkarken lambaların kapatılması alışkanlık haline getirilmelidir.
Ütüyü saat 22.00'dan sonra yapın ve ütüleme bitmeden 5 dk önce fişinizi prizden çekerek iyi bir tasarruf yapabilirsiniz.
Duvarlar ve tavanlar açık renkli boya ile boyayıp,dekorasyon eşyaları mümkün olduğunca açık renkli alabilirsiniz.
Kısaca şunu söyleyebilirim ki: Hayatınızın ilerisini düşünün.Ve hayatınızın ilerisinde su ve elektrik olmadan olmaz,yaşayamazsınız.Bunun için elektiriği ve suyu iyi kullanın.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire